Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

  

Voin kirjoittaa uudelleen elämäni tarinan ...

nyt näen tulevaisuudessa monia eri vaihtoehtoja.

RATKAISUKESKEISTÄ PSYKOTERAPIAA YKSILÖILLE JA RYHMILLE

 Ratkaisukeskeisen psykoterapian tavoitteena on, paitsi ratkaista oman elämän pulmakysymyksiä, vahvistaa voimavaroja ja löytää keinoja elää hyvää elämää.

Terapiassa voidaan keskittyä nykyisyyteen ja tulevaisuuteen, mutta  menneisyyden vaikutuksia ei jätetä huomiotta. Menneisyyttä tutkitaan monista eri näkökulmista, jolloin näille kokemuksille löytyy uusia merkityksiä. Oman elämäntarinan voi nähdä ja kokea uudella tavalla.

Ratkaisukeskeinen terapia sopii nuorille ja aikuisille, jotka kärsivät mm. masennuksesta, ahdistus- ja paniikkioireista, kiintymyssuhdetraumoista tai muista traumaattisista kokemuksista, syömiseen ja ruumiinkuvaan liittyvistä häiriöistä, riippuvuuksista, persoonallisuushäiriöstä, tai kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Ratkaisukeskeistä psykoterapiaa voi toteuttaa joko keskusteluun perustuvana terapiana, tai tanssi-liiketerapian ja ekspressiivisen taideterapian keinoin, tai näiden yhdistelmänä asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Psykoterapiaan on mahdollista saada lääkärin lausunnolla KELAn kuntoutustukea (KELA -kelpoisuus yksilö- ja ryhmäterapiassa). Ryhmä- ja yksilöterapian ohella tarjoan pariterapiaa Jyväskylän perheneuvolan palvelusetelitoiminnan kautta (www.klemmari.info ).

 Ryhmämuotoista psykoterapiaa tarjotaan, kun ilmoittautuneita osallistujia on riittävästi.

Katso ryhmistä myös osoitteesta www.mck.fi